.
صفحه اصلي آرشيو جستجو پيوند ها تماس با ما
 
آخرین عناوین
شوراهای اسلامی شهر و روستا، تجربه‌ای موفق یا ناموفق
شمال نیوز: بررسی عملکرد چندین ساله شوراها نیز نشان می‌دهد که در پاره‌ای از موارد (هرچند اندک)، شوراهای اسلامی به دکانی برای کسب و کار افراد فرصت‌طلب تبدیل شده اند.

شمال نیوز: اسلام ارزش و احترام فوق‌العاده‌ای برای حق شهروندی افراد جامعه قائل است و طبیعتاً جمهوری اسلامی نیز برای احیاء همین حق است که در اصل 6 قانون اساسی خود، تآکید دارد که؛ «در جمهوري اسلامي ايران امور كشور بايد به اتكاء آراي‌عمومي اداره شود، از راه انتخابات‌: انتخاب رئيس جمهور،نمايندگان مجلس شوراي اسلامي‌، اعضاي شوراها و نظاير اينها، يااز راه همه‌پرسي در مواردي كه در اصول ديگر اين قانون معين‌مي‌گردد.»

با این‌حال حیات پرافتخار و نزدیک به 40 ساله انقلاب شکوهمند اسلامی و تجربه برگزاری تقریباً همین تعداد انتخابات طی این سال‌ها، بیانگر آن است که برای کسب نتیجه مطلوب، ابتدا باید تمام زیرساخت‌های لازم به‌خصوص زیرساخت‌های فرهنگی، اعتقادی و قانونیِ موردنیاز برای مشارکت فراگیر و توأم با بصیرت فراهم گردد، تا از افراط و تفریط در کار جلوگیری و نتایج با کمترین عیب و نقص مواجه شود.

با این‌که طی چند سال گذشته اکثر شوراها منشأ خیر و برکت بوده‌اند، اما همیشه این‌گونه نبوده است، به همین علت گروهی وجود شوراها را یک دستاورد موفق و نیاز ضروری می‌دانند و گروهی دیگر با استناد به تجارب کسب شده در بعضی از حوزه‌های انتخابیه، تداوم حضور آنها را (حداقل بدون اصلاح و بازنگری قوانین فعلی)، مشکل‌آفرین و بلکه زیانبارو بعضاً دارای پیامدهای غیر قابل جبران می‌دانند.

این گروه در اثبات این مدعا می‌گویند؛ وقتی یک بنگاه‌دار در یک شهر کوچک حاضر می‌شود، برای ورود به شورای اسلامی شهر، هزینه میلیاردی را متقبل و از هر ابزاری برای تبلیغات استفاده نماید، یا انسان بسیار متعهد، متخصص و دلسوزی است که حاضر است برای خدمت به مردم فداکاری کند و یا خدای ناخواسته قصد دارد تا در آینده از موقعیتی که ممکن است کسب نماید، به نفع خود یا حزب و گروه و باندی که به آن وابسته است، سوءاستفاده نماید.

به عبارت دیگر وقتی کاندیداها به‌راحتی می‌توانند، منافع کشور و جامعه را نادیده انگاشته و رأی برخی از افراد جامعه را با یک وعده شام و ناهار، یک سیم کارت، یک هدیه ناچیز یا مبلغی پول در جهت منافع فردی و گروهی خریداری نمایند، باید پذیرفت که یا چرخه انتخاباتی که مورد استفاده قرار می‌گیرد، معیوب و ناقص است و یا نیازهای فرهنگی، معیشتی و اقتصادی جامعه دچار نقصان است که با این‌گونه از ناهنجاری‌ها مواجه می‌شویم.
از سوی دیگر وقتی بعضی از شهروندان حاضر می‌شوند، عزت و منزلت خود را زیرپا گذاشته و آینده خود و فرزندانشان را فدای گرایش‌های حزبی و گروهی یا تأمین نیازهای مقطعی و موقتی نمایند، باید متوجه شد که یا فکر و ذهن افراد جامعه در دام تبلیغات شیطانی و سمپاشی دشمنان قرار گرفته و یا کم‌کاری متولیان فرهنگی و مدیریتی کشور، باعث شده تا جامعه دستخوش چنین مشکلاتی شود.

به این مشکل باید نواقص قانونی مربوط به حدود اختیارات شوراها و نقص آموزش منتخبین و همچنین ضعف‌های نظارتی در این زمینه نیز اضافه شود، مشکلی که سبب شده تا نه‌تنها برخی مسائل همچنان لاینحل باقی بماند، بلکه باعث شده تا در سایه این نابسامانی‌ها، برخی از شوراهای اسلامی‌ به‌خصوص در روستاهایی که از موقیت‌های ویژه گردشگری، ترانزیتی و مشابه آن برخوردارند، با وضع مقررات بی‌ضابطه و یا کسب درآمدهای کلان و بعضاً غیرقانونی، رانت‌های فراوانی را برای خود و بستگان و دوستان خود فراهم نمایند.

در بسیاری از موارد، باید ریشه بروز برخی از مشکلات مانند؛ دست‌درازی به محیط‌زیست و زمین‌خواری یا برداشت بی‌رویه از منابع آب و خاک و همچنین اجرای طرح‌های بدون مطالعه را در بی‌تفاوتی، عملکرد ضعیف و مشارکت برخی ازاعضای همین شوراها با افراد فرصت‌طلب جستجو نمود، در حالی‌که شوراهای اسلامی به‌ویژه در روستاها، نقش نماینده دولت در در این مناطق را برعهده دارند و طبیتاً باید مدافع مصالح عمومی و حافظ منافع جامعه باشند.
بررسی عملکرد چندین ساله شوراها نیز نشان می‌دهد که در پاره‌ای از موارد (هرچند اندک)، شوراهای اسلامی به دکانی برای کسب و کار افراد فرصت‌طلب تبدیل شده اند.

انتخاب بدون توجه به اصل شایستگی‌های اخلاقی و رفتاری و صرفاً بر اساس وابستگی‌های فامیلی و سوءاستفاده برای کسب منافع نامشروع که منجر به پیدایش گروهی ثروتمند نوظهور در برخی از روستاها و شهرها شده و یا کسب درآمدهای کلانی که تحت عنوان «عوارض و سایر درآمد‌های خدماتی» از گردشگران و سایر افراد ساکن و غیرساکن اخذ می‌شود و معلوم نیست چگونه و با چه ضابطه‌ای هزینه می‌شود، بخشی از پیامدهای ناخواسته‌ای است که باعث بروز این مشکلات شده و ریشه در نواقص مورد اشاره دارد.

به این ترتیب به‌نظر می‌رسد زمان باقی مانده تا انتخابات آینده فرصت مناسبی است برای بررسی نتایج کسب شده طی چند سال گذشته و بازنگری واصلاح قوانین و مقررات شوراها و وضع قوانین بازدارنده و محدود کنند، برای پیشگیری از بروز مشکلات مشابهی که ممکن است، سلب اعتماد افراد جامعه از سیستم مدیریت شهری و روستایی را در پی داشته باشد.

احمدرضا هدایتی ، کارشناس ارشد مدیریت


ایمیل مستقیم :‌ info@shomalnews.com
شماره پیامک : 5000592323
 
working();
نظرات خوانندگان :

نا شناس 12 آبان 1395
شوراهای شهر و روستا = 1 - پول گرفتن از شهرداری و دولت برای خودشان و خانواده شان 2 - رابطه و باندبازی برای اشتغال خانواده شان و نزدیکانشان در شهرداریها و ارگانهای مرتبط 3 - اختلاس و رشوه گیری از مردم برای تعغییر کاربری املاک و .... 4 - نابودی ...
خستوی 12 آبان 1395
یک حرفه وقتی پایدار می ماند که 1- دانش افزایی را سرلوحه کار خود قرار دهد 2- تشکل حرفه ای قدرتمند داشته باشد 3- آئین رفتار حرفه ای مدونی داشته باشند . تا کنون هیچ یک از سه مولفه فوق در شوراهای اسلامی مورد عنایت قرار نگرفته است و مسائلی دیگر دغدغه اعضای شوراها می باشد. اگر یک عضو قبل از ورود به این عرصه آداب شورا را ندارد خود محور شده و این خود محوری با روح قانون و عرف شورایی اندیشیدن به دور است. دولت اگر می خواهد شورا ها کارکرد های اساسی خود را در مدیریت شهری داشته باشند چند موضوع را همزمان به نتیجه برسانند . 1- اجرای سیستم MIS (سیستم اطلاعات مدیریتی ) در شهرداری ها به طوری که همه فرم ها ، رویه و روش ها و قوانین شهرداری یگانه گردد . و شورا ها ناظر بر این رویه ها گردند. 2- اجرای سیستم AIS (سیستم اطلاعات حسابداری ) 3- آموزش مداوم نیروهای ستادی شهرداری ها 4- بازنگری چارت اداری شهرداری ها (با رویکرد برون سپاری و کوچک سازی سازمان و افزایش دانش فنی ، نظارت بر پیمان ها و مالی شهرداری ها ) 5- آموزش نامزدهای انتخاباتشوراها و برگزاری آزمون مناسب در پایان دوره آموزشی
ساروي 11 آبان 1395
شوراي شهر يعني باندبازي
بی نام 11 آبان 1395
شما رو به خدا نگید ناموفق بوده چون تو این کشور هر تجربه ای نا موفق باشه اونقدر ادامه می دن که بالاخره موفق بشه . اگه می خواین تموم بشه بگید موفق. بابا به کی بگیم شورا موفق بوده . خیلی خوب بود و هست . ما همه راضی هستیم. کار مردمو زود انجام می دن . اصلا به فکر جیب خودشون نیستن. همه خوبن.
- 11 آبان 1395
موضوع سوءاستفاده شوراها در روستاها هم كشانده شده وسوءاستفاده كلاني ميكنند ودر دادن مجوز ساختمان سازي تا گرفتن امكانات مثل اب.برق.گاز.و.......به نفع خودشان منابع مالي زيادي بدست اورده اند وتمام اين حركات به ضرر اسلام تمام ميشود واعتماد روستاييان سلب شدخ است
نا شناس 11 آبان 1395
موفق برای اعضای شورای شهر و ناموفق برای مردم
عباس 11 آبان 1395
به عنوان کسی که دراین وظیفه فعالیت میکنم کل فرمایشات را تایید می کنم ومعتقدم نظرخوانندگان محترم نیزصحیح است وبعلت عدم نظارت وآگاهی شوراهای محترم ازقوانین باعث مشکلات عدیده ای شده است
ماهان 12 آبان 1395
وقتی که جایگاه ضعیف باشدهمین میشود!!!!
ناشناس 13 آبان 1395
شورا سم است برای شهردار و شهرداری و مردم
هموطن ساروی 13 آبان 1395
تورا قسم دادم ولی مطالب ما را ننوشتی . این بی اعتمادی است . می ترسی تو بنویس . مرد مومن
کیاسری 13 آبان 1395
باسلام ،این چه شورایی که طرف دومیلیارد هزینه میکنه که عضو آن بشه تابتونه به این مملکت وملت خدمت بکنه ،صد احسنت ومرحبا به این همه فداکاری؟؟؟؟؟!!!!!
ناشناس 13 آبان 1395
یکی وضعیت شورای اسلامی شهر و شهرداری بابل رو دریابه
شهردار بابل فکر همه چیز و همه کس هست الا کار برای شهر
و شورا چه میکنه
نوازش
چرا ؟؟؟؟؟؟
معلومه دیگه .............

ارسال نظر :
پاسخ به :





نام : پست الکترونیک :
حاصل عبارت روبرو را وارد نمایید :
 
working();

« صفحه اصلي | درباره ما | آرشيو | جستجو | پيوند ها | تماس با ما »
هرگونه نقل و نشر مطالب با ذكر نام شمال نيوز آزاد مي باشد

سامانه آموزش آنلاین ویندی
Page created in 0.125 seconds.